keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Sämpylät rullalla

Sämpyläntekijänä olen melko hyvä, vaikka itse sanonkin. Ainoa vikani on, etten jaksa tehdä niitä kovinkaan usein, koska se on käynyt tylsäksi. Tee taikina, anna kohota, pyörittele sämpylöiksi, anna vielä hetki kohota pellillä ja paista uunissa. Noin se suurin piirtein menee joka kerta. Joskus saatan heittäytyä villiksi ja voidella sämpylät maidolla ja koristella ne kaurahiutaleilla. Teinpä miten tahansa, niistä tulee yleensä hyviä, joten syön urakan päätteeksi puoli pellillistä juuri uunista tulleita sämpylöitä, mikä ei tee hyvää linjoilleni.

Eilen leipoessani sämpylöitä päätin kokeilla jotain uutta. Ihan vain tehdäkseni sämpylänteosta mielekkäämpää. Niinpä kaulin muutaman etäisesti suorakaidetta muistuttavan levyn, levitin pestoa ja käärin rullalle. Suurimman osan taikinasta päädyin tekemään normaaleiksi sämpylöiksi, ihan vain ettei varmasti mene hukkaan.

Miltä nämä pestotäytteiset rullasämpylät sitten maistuvat? En tiedä. Mies söi ne ennen kuin ehdin itse maistaa. Uskallan olettaa, että hyviä ovat. Syötäväksikelpaavia vähintään.

Olen siis jälleen kerran keksinyt jotain, minkä luultavasti on moni keksinyt jo ennen minua. Tämä pieni kokeilu kuitenkin inspiroi minua. Mutta mitä kaikkea tästä voi kehittääkään? Millaiset täytteet sopisivat rullasämpylöihin? Monia kokeilemisen arvoisia ideoita vilistää mielessäni. Juustoa.. Kasviksia.. Miksi ei vaikka bolognese-kastikettakin?

Toivottavasti pian on nyyttärit tai jokin muu tilaisuus tehdä erilaisia kokeiluja. Koekaniineja tarvitaan, kun leivontainspiraatio iskee.