torstai 6. elokuuta 2015

Omenapannari

Olen jo jonkin aikaa kaivannut jotain, mitä voisi tehdä mokkaruutujen sijaan. Jotain helppoa ja jota saisi pellillisen kerrallaan. Ei kannata käsittää väärin, pidän mokkaruuduista. Ollessani teini-iässä, ne olivat bravuurini - kuten kaikkien muidenkin teini-ikäisten ja heidän äitiensä. Niitä tehtiin kaikkiin myyjäisiin ja tapahtumiin. Helppoa ja hyvää, mutta pidemmän päälle yksipuolista.

Kun meille tuli eilen vieraita, päätin käyttää heitä koekaniineina ja kokeilla uutta reseptiä: Omenapannaria. En osaa sanoa, mistä olen idean ammentanut. Todennäköisesti olen nähnyt reseptin jossain, ja se on jäänyt mieleeni kummittelemaan. Tässä on kuitenkin oma kehitelmäni kyseisestä leipomuksesta:

  • 4 omenaa 
  • 2 munaa 
  • 7 dl maitoa 
  • 4,5 dl vehnäjauhoja 
  • 2 rkl (ruokokide)sokeria 
  • 2 rkl öljyä

  • Kuori ja raasta omenat (tai laita joku muu tekemään tämä tehdessäsi seuraavia vaiheita). Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, sokeri ja jauhot. Lisää vielä öljy ja ihan lopuksi omenaraaste. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 -asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki ennen leikkamista.
Tarjosimme tätä herkkua vispatun vaniljakiisselin kera. Oli kuulema hyvää.