keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Teeihmisen teehylly

Minulla on ollut pieni haaveprojekti jo jonkin aikaa: teehylly. Se on jotain melko turhaa, mutta harmitonta. Pientä arjenluksusta minulle. Kuin pieni teekauppa omassa kodissa.

Alunperin teehyllyni oli paljon isompi. Se oli keittiössä sijaitsevan kirjahyllyn kolme hyllyä täynnä teetä lasipurkeissa, erilaisissa pusseissa ja paketeissa. Se oli kyllä hieno ja vaikuttava kokoelma teetä. Mutta kovin epäkäytännöllinen.
Joskus minulla oli useita kymmeniä erilaisia teelajeja, pelkästään lasipurkeissa. Nimenomaan lasipurkeissa, koska ne miellyttävät silmääni enemmän. Olen toki tietoinen siitä, että tee säilyy parhaiten peltipurkissa. Koska tarkoitukseni ei ole säilyttää teetä pitkiä aikoja, vaan nauttia siitä, niin lasipurkit ovat hyvä valinta minun teehyllyyni.

Karsin kokoelmani lopulta näin pieneksi, jotta ehdin kunnolla nauttia teestäni. Sopivan kokoinen valikoima takaa sen, että saa vaihtelua, eikä teetä kuitenkaan jää seisomaan liian pitkäksi aikaa. Purkit tyhjenevät, ja ne voi taas täyttää ehkä uusilla mauilla tai vanhoilla suosikeilla.

Teehyllyssäni on paljon muistoja. Huomasin sen, kun järjestelin sitä saadakseni kivan kuvan. Esimerkiksi ylähyllyllä on toinen purkki vasemmalta on täynnä aivan erityistä teetä. Se oli joskus paljon isommassa purkissa, mutta siirsin teen pienempään. En voi heittää tuota menemään, vaikka se onkin ollut purkissa jo aika kauan. Muut teet ovat löytöjä teekaupoista, matkamuistoja (mm. Valamosta) tai tuliaisia läheisiltä.

Kaakao- ja kahvipurkit ylähyllyn oikeassa laidassa ovat löytöjä kirpparilta, jonne eksyimme miehen kanssa aivan sattumalta. Kaakaopurkki on tyhjä, koska kumpikaan meistä ei sellaista yleensä juo. Purkki vaan on niin hieno, että se pitää säilyttää, eikä settiä haluta hajottaa. Valkoinen teekannu on myös kirpparilöytö (se maksoi 50 senttia!).

Ja tietenkin teehyllyn viereen kuuluu keksipurkki. Harmi, että se on tyhjä. 

Tietenkään teehyllyni ei jää tuon näköiseksi. Ostan lisää lasipurkkeja, jahka löydän mieleisiä poislahjoittamieni tilalle. Teekokoelma kasvaa ja kutistuu. Ehkäpä jonain päivänä näette teehyllyni seuraavan kehitysvaiheen. Nyt toistaiseksi nautin tästä melko yksinkertaisesta teehyllystä.