lauantai 23. marraskuuta 2013

Vieraita kamppaava matto

Meidän residenssissämme oli yksi pikku hankaluus, johon päätin etsiä ratkaisun. Tuskinpa olisin ainoa, jota tämä asia häiritsee. Ongelma on siis se, että meidän eteismattomme on ns. koirankorvalla. Yksi nurkka repsottaa kuin ahkerasti luetun kirjan sivu. Me olemme tottuneet siihen, emmekä enää kompastele eteisessämme. Vieraita ei käy jatkuvasti, joten he eivät ole tottuneet siihen ja silloin tällöin kompurointia tapahtuu. Tällä hetkellä vieraiden mukavuutta on lisätty siten, että minä seison maton nurkalla ottaessani heitä vastaan tai saattaessani heitä ulos. Kukaan ei kompuroi, eikä minun tarvitse pahoitella ilkikurisen mattomme puolesta.

Nyt tämän blogin myötä ajattelin etsiä ratkaisun asiaan. Mattojen ei pitäisi saada näin paljon huomiota. Eteismaton tarkoitus on estää ulkoa tulevan kuran ja lian matka pidemmälle sisätiloihin, ei kampata viattomia vierailijoita.

Ensimmäinen löytämäni ratkaisu oli se, että matto teipataan ilmastointiteipillä lattiaan. Uskoisin tämän idean toimivan, jos halutaan vain päästä eroon repsottavasta nurkasta. Mutta ratkaisu ei ole erityisen tyylikäs, ja teippi hankaloittaisi siivousta.

Toinen vastaan tullut idea hyödynsi myös ilmastointiteippiä. Siinä maton pohjaan teipataan maton levyinen metallipala. Sen tarkoitus on ilmeisesti se, että metallilevy pitää maton suorassa. Käytännön toteutus ei kuitenkaan tunnu helpolta toteuttaa, ja mistä minä sopivan kokoisen metallipalasen etsin?

Kolmaskaan idea ei päätä huimannut loistavuudellaan. Silitysrauta saattaisi mennä vaihtoon, jos muovista mattoa yrittäisi silittää. Olen ehkä pelkuri, mutta en ota selvää toimisiko tämä niksi.

Lopulta alistuin siihen, ettei hyvää niksiä taida olla, vaan se toisenlainen, ilmiselvä ratkaisu. Meidän pitää hankkia parempi ja laadukkaampi eteisen matto, joka ei ala repsottamaan. Olen nähnyt monissa kodeissa eteisen maton, joka pysyy lattialla pitämättäkin. Eli sellaisia on.