torstai 11. kesäkuuta 2015

Saunajuomakiulu

Taloyhtiön saunassa on kuparikiulu, jonka käyttötarkoitus oli minulle pitkään mysteeri. Alunperin luulin sitä astiaksi, jossa pidetään vettä löylynheittämistä varten. Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, ettei se voi olla siellä sitä tarkoitusta varten, koska ainoa löylynheittoon tarkoitettu kauha on iso, muovinen kauha, joka ei mahdu mainittuun kiuluun vaan löylyastiana on käytettävä muovivatia. Totesin kuparikiulun koristeeksi ja annoin asian olla.

Sitten tuli eräs saunapäivä, jolloin minä ja Mies pääsimmekin yllättäen yhtäaikaa saunaan, koska vanhempani tulivat Poikaa tervehtimään. Mies muitta mutkitta otti kuparikiulun, täytti sen kylmällä vedellä ja laittoi meidän saunajuomamme sinne. Ja minä tunsin itseni vähän tyhmäksi.

Tämä oli vain yksi niistä tilanteista, joissa huomaan, etten ole niin nokkela ja niksirikas kuin haluaisin olla. Onneksi edes Miehessä on hieman niksipirkkamaisuutta. Jaan tämän pienen, mielestäni nokkelan, pikkuidean tänne blogiinkin. Koska tällä hetkellä noin 90 prosenttia lukijoistani taitaa olla erilaisia botteja, voinen olla varma, ettei suurimmalle osalle ole juolahtanut mieleenkään, että saunakiulua voisi käyttää näppärästi myös saunanjuomien kylmänäpitämisastiana.