lauantai 30. toukokuuta 2015

Kuningatartiikerikakku

Hyvä on. Vaikka tämä ei ole leivontablogi, haluan jakaa jotain mitä itse kehittelin. Tai ainakin osittain itse. Minä en ole sillä tavalla innovatiivinen, että aivoni tuottaisivat aivan uusia ja ennennäkemättömiä ideoita, mutta jossain määrin pystyn viemään ideoita johonkin suuntaan. Pikkukekkereitä varten kehittelin muunnelman tiikerikakusta, jonka ohjeen kömpelösti yritän tähän rustata.

Kakun perusohjeena käytin Kinuskikissan tiikerikakku -ohjetta. Tein vain muutaman muutoksen. Jaoin taikinan kahteen osaan ennen kuin lisäsin kaiken kerman taikinaan. Vähensin myös hieman kerman määrää, koska värjäsin tumman osan täysmustikkamehulla, joka lisää nesteen määrää taikinassa. Tummemman värin aikaansaamiseksi olisi kai pitänyt käyttää ihan elintarvikeväriä. Joka tapauksessa koska taikinassa oli vähän enemmän nestettä, paistoaika piteni noin 10 min (ja aavistuksen miedommassa lämpötilassa).

Kypsän ja jäähtyneen kakun halkaisin, täytin kuningatarhillolla (käytin kuningatarhilloa vain voidakseni sanoa kakkua kuningatartiikeriksi) ja kermavaahdolla. Lopuksi ripottelin päälle hieman tomusokeria koristeeksi.

Kakusta tuli melko hyvä. En kuitenkaan ole varma, onko se niin hyvää, että olisi kaiken vaivannäön väärti. Osa vieraista piti kakusta kovasti, osa ei juuri lämmennyt idealle. Makuasioita, niin kuin kakut yleensäkin.

En todenäköisesti useinkaan laita leivontajuttuja tänne, mutta voi olla että toistekin tällainen päivitys tulee.